Марк Христов спечели златен медал на турнира по джудо от Европейската

...
Марк Христов спечели златен медал на турнира по джудо от Европейската
Коментари Харесай

Браво! Българин спечели златен медал в джудото

Марк Христов завоюва златен медал на шампионата по джудо от Европейската купа в Прага в Чехия, оповестиха от Българската федерация по джудо.

За 22-годишния българин това е първа купа при мъжете от огромно съревнование. През предходната година той взе бронз на шампионата Гран при в Загреб. В чешката столица Христов реализира 5 победи в категория до 73 кг, като на финала се наложи с ипон над италианеца Луиджи Сентрачо.

Преди това младият гений започва с вадзари против испанеца Джордж Кено Гарсия, след това съкруши с ипон чеха Филип Иванка, както и французина Лука Отман на четвъртфиналите. Най-дълго продължи полуфиналният му конфликт, в който победи със златна точка в продължението поляка Адам Стодолски.

Другият български представител в категорията Явор Михайлов загуби на старта.

В неделя на татамито ще излязат представителите на България в тежките категории при мъжете. Ивайло Иванов ще има за противник Тео Ербие (Франция) на старта при 90-килограмовите. Борис Георгиев чака спечелилия от конфликта сред румънец и италианец при 100-килограмовите, до момента в който Ивайло Димитров стартира с Лиам Парк (Австралия) в категория над 100 кг.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР